Em Fotboll

Home » Em Fotboll

Europamästerskapen i Fotboll är fantastiskt för alla oss som älskar att titta på fotboll i absoluta världsklass. När det är EM så samlas de bästa spelarna i Europa för att göra upp om pokalen under några stekheta veckor i mitten av sommaren.  

Känslan under ett stort mästerskap är verkligen någonting särskilt. På stan så har människor på sig Sverigetröjor och alla sportbarer och restauranger är fyllda av människor som super in stämningen och tittar av alla matcher som spelas. Vi på sverige fotboll ser EM som en utav de absoluta höjdpunkterna inom fotbollsvärlden. Men hur kom det sig att bli så, hur ser upplägget inför olika EM ut och vad är de mest populära sätten som man kan betta på EM i fotboll?

EM spelas som du förmodligen redan vet var fjärde år. Till följd av pandemin så sköts EM 2020 upp och spelades under sommaren 2021. Nästa EM kommer således att gå av stapeln 2024 och kommer att spelas på de största arenorna i Tyskland och finalen kommer att spelas på den oerhört mäktiga olympiastadion i Berlin som har plats för över 90 000 åskådare. Inför detta kommer Italien att gå in som regerande mästare.

Sverige fotboll och EM

Sverige fotboll har en lång historia med att spela i EM. Till skillnad från vårt grannland Danmark, som faktiskt vann hela turneringen 1992, så har vi som fotbollsnation aldrig tagit hem en medalj under EM. Vi har dock två mästerskapsmedaljer, men dessa har vunnits under VM. När den här texten skrivs så har Sverige fotboll ännu inte börjat kvala in till EM 2024, men vi har goda förutsättningar att än en gång göra ett imponerande resultat.

Spelformen under EM

För att ett land ska kvalificera sig till EM så krävs det att landets landslag tar sig igenom ett kvalspel. Kvalspelet ser lite annorlunda ut från år till år men det är alltid 24 platser som finns tillgängliga att spela för. Värdnationen har alltid en garanterad plats till mästerskapet och behöver således inte spela ett kval. Turneringen börjar sedan med att det spelas ett gruppspel där vinnarna och de bästa tvåorna går vidare till ett slutspel.

Populära sätt att betta på EM

Om man är intresserad av betting så är stora mästerskap det bästa som finns. Här finns det stora möjligheter att betta på en lång rad olika saker som har med mästerskapet att göra och bettingmöjligheterna är vad många ser som en höjdpunkt med EM i fotboll. När det kommer till vad man kan betta på så är det nästan enbart fantasin som sätter gränser.  Många svenskar bettar också med hjärtat och spelar därför ofta på att det ska gå bra för Sverige fotboll.

Det allra populäraste sättet som man kan betta på är vilket lag som kommer att vinna hela mästerskapet. För att få bäst odds på detta så ska spelet läggas innan avspark i premiärmatchen. Ju längre turneringen går desto sämre odds får man ta del av. Om man inte är intresserad av att betta särskilt mycket under pågående turnering så kan detta vara ett roligt sätt att ända sätta lite extra krydda på turneringen

Möjligheter till livebetting under EM

Livebetting har snabbt vuxit i popularitet under senare år. Om du inte tidigare har sysslat med livebetting så är det som namnet antyder ett sätt att betta på matcher medans det fortfarande spelas. Dessa bet kommer ibland upp under sändningarna, men går annars att hitta under livebettingsektionen på plattformen som du spelar på. Livebets kan se lite annorlunda ut i upplägg men ofta handlar det om vilket lag som kommer att göra nästa mål, eller om resultatet kommer att stå sig under 90 minuter plus tillägg.

Andra populära former av betting

Men som vi tidigare har nämnt så går det nu för tiden att betta på stort sett allting som hör till fotboll att göra. I och med att onlinebetting har vuxit till den enorma industri det är idag så går det också att betta på det som du tycker är intressant och man kan till och med betta på vem som kommer att vinna slantsinglingen för en specifik match.

Men ett populärt sätt att betta på är att man bettar på vem som kommer att vinna en specifik grupp. Även detta gör man innan några matcher har spelats. Om du är mer intresserad av att sätta lite extra krydda på en specifik match så går det självklart också jättebra att lägga spel på specifika matcher i klassisk 1 x 2 form. Detta är den överlägset mest populära formen av att betta på fotbolls-EM, men ger inte något särskilt över hela turneringen.