UNOAvengers 

Home » UNOAvengers 

UNO har funnits under en längre tid och finns nu i flera olika varianter. En av de nyaste varianterna är den som kallas UNOAvengers. Det är en perfekt present för alla som inte kan få nog av superhjältarna. Om du kan spela UNO sedan innan behöver du inte oroa dig, spelet fungerar precis på samma sätt som vanligt. Du får bara en lite festligare kortlek med de ikoniska rollerna från filmerna.  

Fungerar på samma sätt som vanliga UNO 

Det klassiska UNO-spelet passar de flesta åldrar då det är fartfyllt och enkelt att lära sig. Alla som är fans av Avengers-filmerna kommer dessutom att älska denna kortlek. På korten finns bland annat Iron Man, Thor och Captain America. De har fortfarande de klassiska UNO-färgerna som du säkert känner igen sedan tidigare.  Om du har koll på UNO regler svenska kommer du kunna sätta igång direkt.

Spela med det eftertraktade bonuskortet 

Den stora skillnaden på vanlig UNO och UNOAvengers är att det finns ett speciellt bonuskort. Det har fått namnet the Infinity Gauntlet Wild Card. När du lägger en färg ovanpå detta kort måste alla spelare som inte har den färgen dra två nya kort. Det är alltså ett väldigt värdefullt kort att ha, särskilt i slutskedet av spelet.  

Grundläggande regler för UNO 

I UNO får alla spelare ett visst antal kort på handen. Man turas sedan om att lägga ett kort i rätt färg i en hög på bordet. Det finns även flera olika specialkort som kan vända spelet. Det finns till exempel ett kort där man kan byta håll och ett kort som tvingar motståndaren att plocka upp fyra kort.  

För att vinna i UNO ska du bli den första som blir av med alla dina kort på hand. Det tar inte många minuter att spela en omgång.

Räkna poäng och ta hem segern

Precis som i vanliga UNO kan ni räkna poäng och spela flera omgångar efter varandra. Normalt så vinner den som kommer först upp till 500 poäng. Om du och de andra som spelar har lite ont om tid kan ni självfallet köra lite kortare matcher.

Den spelare som först blir av med alla sina kort får räkna ihop de kort som motståndarna har kvar. Poängfördelningen för dessa kort ser ut så här:

  • Sifferkort: Samma värde som står på kortet
  • Vänd-kort, hoppa-över och dra-två-kort ger 20 poäng
  • Välja färg och dra-fyra ger 50 poäng
  • Individuella kort och blanda kort ger 40 poäng

När du lägger ditt nästa sista kort är det viktigt att du ropar ”UNO” så att alla i sällskapet hör. Om du inte gör det och blir påkommen måste du plocka upp fyra nya kort i högen.

Spela upp till 10 spelare samtidigt

Något som är väldigt roligt med UNOAvengers är att väldigt många kan spela samtidigt. Det går att vara allt från 2 spelare upp till 10 stycken. Om ni är en större grupp som ska träffas är det ett perfekt sällskapsspel att plocka fram. Det är dessutom lämpligt från 7 års ålder. UNO har blivit så populärt att det till och med finns SM-mästerskap som du kan delta i.

Varje förpackning innehåller 112 stycken kort och enkla instruktioner. Det finns att köpa i flera olika butiker online för cirka 150 kronor.