Fotboll på tv

Home » Fotboll på tv

I dagens samhälle så är det enklare än någonsin att ta del av förstklassig fotboll direkt på sin TV. Alla de bästa ligorna i världen spelas i Europa vilket betyder att man kan se alla matcher på en tid som passar en själv.

Idag så sänds alla matcher från de fem stora ligorna i Europa live till miljontals tittare världen över. Lag i Premier League har ofta fans som följer laget från TV-soffan i ett annat land än vad de har fans i sin specifika stad. Som fotbollsälskare har man verkligen kunnat följa hur utvecklingen har tagit fotbollen till nästa nivå. Idag så håller sändningarna otroligt hög kvalitet och det känns ofta som att man sitter på läktaren när man avnjuter en match i högsta HD-kvalitet.

Men vad ska man tänka på när man väljer en plats att kolla på fotboll på tv? Vi här på Sverige fotboll följer alla stora ligor mer eller mindre sporadiskt och vi har därför kunnat sätta ihop den här listan och guiden för dig som är intresserad av att ta ditt fotbollstittande till nästa nivå. Vi driver ju som bekant även ett casino och bettingsida, så vi kommer därför att tipsa om några roliga sätt att addera lite extra krydda till helgens stora match.

Sverige fotboll och allsvenskan

När det kommer till att följa landslaget eller inhemsk fotboll såsom allsvenskan eller Superettan så har man inte många alternativ att välja på.  Rättigheterna att sända Allsvenskan roteras runt bland ett antal sändningsbolag. Rättigheterna till att sända Allsvenskan och Superettan går nämligen till det bolag som erbjuder bäst betalt för att sända matcherna. Om man därför är intresserad av att kunna se sitt favoritlag spela så behöver man sätta upp en prenumeration hos det bolag som för tillfället innehar rättigheterna. I dagsläget så sänds inga Allsvenska matcher på reguljär TV, utan det är streaming som gäller om man är intresserad av Sverige fotboll. Men om man är intresserad av att titta på sin TV går detta enkelt att göra via bluetooth eller en chromecast.

När det kommer till att följa landslaget så varierar detta ofta. När det är mästerskap så är det ofta en eller två sändningsbolag som visar matcherna. Om du är intresserad av att titta på när landslaget spelar så är det därför fördelaktigt att i god tid innan avspark se efter var matchen kommer att sändas. Man kan då ta de nödvändiga förberedelserna som krävs för att kunna titta på matchen.

Titta på någon av de stora ligorna  

Men Allsvenskan och Superettan i all ära. Detta är matcher som många i Sverige väljer att gå till arenorna för att se på plats. När det kommer till att se fotboll på TV så finns det ingenting som går upp emot en riktigt stor match i exempelvis Premier League eller Serie A. Dessa matcher gör sig otroligt bra på TV och med hårdvara som klarar av att sända i exempelvis 4K så blir det kusligt likt verkligheten. Även här är det alltid olika bolag som sänder de olika ligorna. Vissa kanaler och bolag har rättigheterna till flera olika ligor, så se till att bolaget du väljer erbjuder ligan som du är intresserad av.

Ta din fotbollsupplevelse till nästa nivå med en riktigt bra TV

Men man måste ju ha någonstans att titta på matcherna också. TV-apparater och utvecklingen av nya modeller tar enorma steg framåt hela tiden. En TV som köptes för bara några år sedan bleknar idag i jämförelse med de nyaste och mest maxade modellerna. Självklart behöver man inte lägga stora summor på en ny TV för att kunna njuta av fotboll, men att ha bra upplösning och bildkvalitet gör oerhört mycket för att bidra till en positiv och rolig upplevelse.

Även ljudet gör mycket. Idag så har de flesta TV-aparater bra ljud men om man är intresserad av att uppgradera även detta kan en så kallad soundbar vara ett kostnadsmedvetet alternativ. En soundbar är som en liten högtalare man placerar framför skärmen och som faktiskt gör oerhört mycket för ljudupplevelsen.

Betta på fotboll på TV

Idag så är det populärare än någonsin att betta på fotboll. Vi i Sverige har en stark tradition av att spela på stryktipset. Men för den som är intresserad av att spela på Sverige fotboll eller en specifik match så finns det många spelbolag att välja bland. Man kan välja att spela på specifika matcher, eller på den nya och intressanta formen Livebetting. Livebetting är som namnet antyder när man bettar medans matchen pågår.