Vm fotboll

Home » Vm fotboll

Världsmästerskapen i Fotboll är tillsammans med sommar-OS världens största sporthändelse. Inget enskilt evenemang har samma förmåga att förena människor från världens alla hörn. Fotbolls-VM spelas var fjärde år och engagerar människor genom generationerna.

I den här texten så kommer vi prata om upplägget kring hur VM spelas, hur lag måste göra för att kvala in i turneringen samt hur Sverige fotboll har presterat genom åren på dam och herrsidan. Mästerskap är också som julafton för den som är bettingintresserad så vi kommer att prata en del kring vad de mest populära bettingalternativen under VM är.

Sverige fotboll och VM

Även om Sverige aldrig har vunnit VM för vare sig damer eller herrar så har vi som fotbollsnation ändå en imponerande poängskörd förhållande till vår storlek och befolkning.  På damsidan så har Sverige fotboll plockat hem 4 medaljer totalt, ett silver och 3 bronsmedaljer. Ett mycket imponerande facit kombinerat med damlandslagets förmåga att ständigt gå långt i OS

När det kommer till herrarna så kom deras bästa placering i VM 1958. Sverige var värdnation och lyckades faktiskt ta sig hela vägen till finalen på Råsunda i Solna. Väl framme i finalen föll Sverige med 5–2 mot Brasilien. Herrarnas andra medalj kom under VM 1994 i USA där man plockade hem bronsmedaljen.

Upplägget av VM

I dagsläget så finns det 32 platser i en VM-turnering. Varje VM arrangeras av det internationella fotbollsförbundet FIFA. För att få en plats i VM så krävs det att landet i fråga spelar sig igenom ett längre kval och placerar sig väl under ett gruppspel som pågår under en tid inför VM. Från och med VM 2026 så kommer däremot VM att ha 52 platser.

VM spelas alltid under ett antal veckor och börjar med ett gruppspel där de bästa lagen går vidare för att sedan göra upp om pokalen i slutspelsformat. VM är en utav världens största händelser och finalen brukar ses av miljarder människor från hela världen.

Att betta på VM

Men vi här på Sverige fotboll driver ju trots allt en sida om casino och betting. Därför kommer vi nu att prata igenom de vanligaste sätten att betta på mästerskapet, samt vad som kan vara bra att ha i åtanke när man bettar på ett stort mästerskap såsom VM.

Idag så går det att betta på VM på alla stora bettingbolag och många knåpar även ihop särskilda erbjudanden under mästerskapet för att locka kunder till deras plattformar. Således så finns det också ofta en hel del olika erbjudanden som ser lockande ut men som sällan är särskilt fördelaktiga. Dessa bets är noga avvägda för att man som kund ska lockas in i att ta spelet, samtidigt som att oddssättarna har sett till att välja någonting som har väldigt låg chans att gå igenom.

Spel på vem som kommer att vinna turneringen

Att spela på vem man tror kommer att vinna hela kalaset är ett väldigt populärt sätt att spela på VM. Självklart är detta väldigt svårt att vinna på men många som spelar på VM väljer ändå att lägga ett lite mindre bet på detta eftersom det är roligt att ha ett lag att följa lite extra under turneringen. Om du är intresserad av att lägga en sådan bet så kan det vara klokt att göra det innan avspark i den första matchen. Efter att turneringen har spelats så kommer nämligen att oddsen bli sämre för dig som spelare.   

Om du inte är intresserad av att spela på vem som kommer vinna hela turneringen men ändå vill ha ett spel som sträcker sig över lite längre tid kan ett roligt alternativ vara att spela på en gruppvinnare. På så sätt får du ett spel att följa under en längre tid, men det är samtidigt lättare att vinna än vad det är att välja vinnaren.

Spela på individuella matcher

VM är verkligen himmelriket för den som tycker om Fotboll i absolut världsklass. Under brinnande mästerskap så är det inte ovanligt att det spelas tre matcher om dagen och det är många som knappt lämnar TV-soffan medan mästerskapet spelas. I och med att det är så många matcher så väljer folk ofta ut en match för dagen som de tycker är lite extra spännande eller intressanta för att sedan placera ett spel på den matchen i klassisk 1 x 2 format. Detta blir då som vanlig betting, men kan vara ett roligt sätt att addera lite krydda.

Ett annat populärt sätt att betta på är livebetting. Detta är mindre bets som läggs medans matchen spelas, och handlar ofta om vilket lag som gör nästa mål eller om resultatet kommer att stå sig tills matchen är slut.